Frankovka z trati Filiberky / Schumberky , kde je znát GENUS LOCI této lokality a kde keře vysázené v roce 1973 dávají skvělá červená vína. Tato vinice je s písčitým podložím velmi vysýchavá a vláhové poměry jsou více než skromné, má také vysoký obsah vápníku, který Frankovkám pomáhá dobře vyzrát.
Ruční sběr, rychlé
a šetrné mletí. Kvašení v
malých kádích s ručním ponořováním matolinového klobouku, následné lisování, samovolná
sedimentace a gravitační stáčení do sudu z Karpatského dubu, kde si Frankovka zrála 18 měsíců v dědově sklepě. Specifikum našeho sklepa je teplota, která v průběhu roku kolísá od 7 po 20°C, tímto teplotním rozdílem během celého roku se víno po dlouhé době samo stabilizuje a všechny děje proběhnou v sudech během zrání. Díky tomuto faktoru můžeme s klidným svědomím vína lahvovat bez filtrace a čiření.
Před lahvováním vytočeno do nerezu s malým přídavkem SO2 a bez
filtrace lahvováno pod zátku DIAM, která zaručuje nulovou pachuť po korku. Hrdlo láhve zapečetěné voskem s ražbou symbolu "K". Tento vosk se dá lehce stáhnout po naříznutí.
Frankovka ročníku 2021 nezapírá svůj tříslovitý potenciál divoké třešně či višně a dobře doprovodí masité pečínky a pokrmy na grilu.